zondag 12 augustus 2012

SOS Wenkbrauwen!

Wenkbrauwen... Ze zijn er in alle soorten: natuurlijk, half getekend, volledig getekend of soms zelfs getatoeëerd! Persoonlijk vind ik wenkbrauwen zeer belangrijk, want ze zijn the frame of your face! Maar hoe zorg je er nu voor dat je mooie, natuurlijke wenkbrauwen hebt?

Veel mensen gebruiken een pincet of wax om hun wenkbrauwen te shapen. Anderen doen er niets aan en hebben nog steeds picture perfect brows! Ik ben zo jaloers op die mensen...
Mijn wenkbrauwen zijn natuurlijk, maar ik pluck soms ook wel wat haartjes uit, om die oh zo ongewenste unibrow te verwijderen. 
Eén van de belangrijkste tips is om niet teveel haartjes weg te knippen of uit te trekken, want zo  kunnen je wenkbrauwen onzichtbaar worden, te dun lijken, of gewoon niet bij je gezicht passen. Trust me on this one, I've been there...Deze foto vond ik na wat rondsnuffelen op Google best wel goed. Zie je de drie lijnen? Ze zijn guidelines! Best wel handig! Neem alvast een penseel of wenkbrauwpotlood bij de hand. 
Op de foto kan je zien waar je wenkbrauw moet starten (namelijk parallel met de verticale lijn van je neus), waar je boog/arch moet zitten (meet vanaf het topje van je neus in een schuine lijn naar boven) en waar je wenkbrauw moet eindigen (vanaf je neusvleugel meet je tot aan je buitenste ooghoek). 
Zo shape je je wenkbrauwen, maar je mag niet vergeten om ze ook 'in te kleuren'. Dit kan je doen door gebruik te maken van een wenkbrauwpotlood, maar je kan ook oogschaduw gebruiken met een angled brush. Tot slot mag je ook niet vergeten om ze te fixeren! Je kan een gel of wax gebruiken, of gewoon een beetje clear mascara.


Onlangs kwam Sigma uit met de perfecte brow kit! Zoals je op de foto kan zien, zitten er veel tools in, zoals stencils, een schaartje, een pincet, een scherper en een dubbele kwast. Deze kit is perfect voor alle haarkleuren, want er zitten 5 verschillende brow powders in en ook nog 2 double ended pencils! De ene is voor je wenkbrauwen nog extra te shapen, de andere is een highlighter voor onder je wenkbrauwen. And to top it all off zit er ook nog een brow setter bij! De ene kant is gewoon clear, de andere kant is gekleurd voor een extra effect. 
Dit pallet staat echt op mijn wishlist! Het kost $69 (€56,13) op de Sigma website, zonder verzendingskosten.

Iedereen doet iets anders met z'n wenbrauwen, maar het voornaamste is dat je ze aanpast aan hoe jij wil dat ze eruit zien! Wat doen jullie zoal met je wenkbrauwen? Let us know! xoxo, Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten