zondag 10 februari 2013

Review: Smartgels van Orly!

Ik gebruik al eventjes het systeem van Orly met gelnagellak en ik kan me er enigszins een mening over beginnen vormen. Voor ik het kocht heb ik de prijs afgewogen tegenover het gemak... Uiteindelijk heb ik het dan maar gewoon gedaan: mandje in en afrekenen die handel!
Ik kwam thuis en zat met de handen in mijn haren! Hoe moet ik hieraan beginnen? Toen de handleiding van voor naar achter gelezen en bestudeerd was, besloot ik er aan te beginnen. Het was een hele kliederboel! Overal hing nagellak die dan nog eens steenhard werd als ik hem onder de lamp stak... Het leek eventjes alsof 'ik het weeral een keertje voorhad' : veel geld verkwist aan één of ander wondermiddel dat helemaal geen wonder bleek te zijn, integendeel... 

Ik gaf de moed niet op en besloot het nog een keertje te proberen, you never know! Gelukkig maar ook, want het ging al een heel pak beter: ik kende de stappen al en ik wist nu wel zeker dat je de nagellak zeker niét op je nagelriemen mocht wrijven, anders komt de nagellak onderaan aan de nagels meteen los! Ah, mysterie ontrafelt... Daarom mag je het dus niet doen.

Vandaag heb ik voor de vierde keer mijn nagels gedaan met het gelsysteem en het werkt prima! Het 'chipt' niet zoals gewone nagellak, maar het komt wel een beetje los langs de kant van je nagelbed. Het enige nadeel is dat de nagellak er vrij moeilijk af te krijgen is! Soms ben ik een beetje ongeduldig en neem ik de vijl erbij, wat misschien niet altijd zo slim is... Maar hé, het is wel sneller!

Ik ben heel tevreden met het Orly pakket! Nu moet ik niet elke 2 à 3 dagen mijn nagels opnieuw doen, maar kan het om de 10 dagen (omdat mijn nagels zo snel groeien!). Als ik er dan nog geen zin in heb, gooi ik er gewoon een laagje nagellak overheen. Niemand die het merkt! 

Ik heb ongeveer 60 euro betaald voor de lamp en per kleurtje is het 15 euro. Je kan ook een soort starterspakket kopen met alle benodigdheden voor ongeveer 55 euro!


Hebben jullie nog geen zin gekregen in de Smartgels van Orly? ;)


xoxo, Jani

2 opmerkingen:

 1. Ik kreeg orly smartgels cadeau. Ik testte dit uit zoals ik mijn andere gellak opbreng (door 1 laag base gel 2 lagen kleur en 1 laag top gel). dezelfde avond vielen de nagels er al af.
  Weet jij de juiste stappen die ik moet volgend voor een goed resultaat?
  Ik kreeg geen starterset dus wil het zo proberen zou dit gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook ik gebruik de orly smartgels en dit zonder problemen. zal je de stappen hieronder zetten ;-)


  - zorg dat de nagels schoon en goed gehydrateerd zijn, daarna duw je de nagelriemen iets naar achteren met de "pusher", vijl de nagel licht op met de grijze zijde van de vijl en maak het nagellakoppervlak schoon met de lint free nail wipe en de Cleanser

  - breng de Primer aan op de tips van de nagels, zorg dat je de huid niet aanraakt en laat 30 seconden drogen

  - breng dan een egaal, dun laagje aan van de Base + Top gel, leg de vier vingers van jouw hand onder de lamp en zet de timer aan. Na 30 seconden haal je de vingers eruit en leg je jouw duim erin, waarna je die ook 30 seconden laat liggen

  - daarna ga je aan de slag met kleur! Breng weer een dun en egaal laagje aan, leg de vingers onder de lamp en laat 30 seconden tot 1 minuut drogen. Bij donkere kleuren is het beter om een minuut aan te houden, anders is 30 seconden voldoende.

  - hierna breng je op dezelfde manier een tweede laagje aan van de gekleurde Orly Smartgels gelnagellak, ook dit laat je weer 30 seconden tot een minuut drogen onder de lamp.

  - de laatste laag bestaat uit een laagje Base + top gel, ook deze moet je weer 30 seconden laten drogen. Je kunt de laagjes ook iets langer laten uitharden onder de lamp, dat kan geen kwaad.

  - zorg voor een mooie glans door een beetje Cleanser aan te brengen op een nail wipe en maak het oppervlak schoon (sla deze stap niet over, pas dan ben je helemaal klaar!!)

  - om het helemaal af te maken, breng je een druppeltje Cuticle Oil aan en masseer je dit goed in. Daarna ben je helemaal "ready to go"!

  BeantwoordenVerwijderen