vrijdag 5 april 2013

How to: efficiënt shoppen!

Shoppen moet soms eens gehaast. Net voor je op reis vertrekt bijvoorbeeld, of gewoon omdat wij vrouwen het meestal druk druk druk hebben! Dan zijn alle dingen die ons het leven simpeler maken méér dan welkom. Om die keren die we snel de deur uit moeten om eens te snelshoppen of een gehaast shopje te placeren, heb ik een paar handige tips!

1. Makkelijke schoenen
Dat hoeven heus geen Crocs te zijn, want buiten het feit dat ze zo lelijk zijn dat het wel pijn moet doen, zijn er best wel meer schoenen die vanuit een fashionable perspectief net iets mooier zijn om de deur mee uit te gaan. Kies gewoon je makkelijke schoenen waar je géén pijnlijke voeten van krijgt.
Die mooie, nieuwe schoenen die je laatst gekocht laat je dus best ook in de kast... Hoe verleidelijk het ook is om ze voor de eerste keer aan te trekken, laat ze in de kast staan! Makkelijke schoenen zijn in dit geval de beste schoenen.


2. Lijstjes makenGa voor wat je écht nodig hebt! Dat is het belangrijkst. Heb je extra tijd? Ga dan nog eens verder rondsnuffelen. Als je geen idee hebt hoe je dit moet doen, dan is het misschien een tip om online te kijken. Bijvoorbeeld, je hebt een zwarte broek nodig. Dan zoek je online naar een leuke zwarte broek (die binnen je budget past!) en dan schrijf je ze op je lijstje mét de naam van de winkel bij! Zo krijg je een overzicht wat je moet hebben in welke winkel... Dat op voorhand online checken is ook handig voor meisjes die graag cash betalen, want dan kan je op voorhand al een bedrag opstellen die je ongeveer zal spenderen. 

3. Draag een horlogeHoe handig een gsm ook lijkt, je verliest de tijd uit het oog! Een horloge is maar één draai met de pols en hoppa, daar zie je het al! Gsm's zitten vaak in een tas of broekzak, en wordt er pas uitgehaald aan de kassa, of als het dingetje een geluidje maakt. A big no no, I tell you! Een horloge is echt een handig ding. 

4. Laat je niet afleiden!
Als je hartje een sprongetje maakt omdat je in het groot 'solden' ziet staan op je lievelingswinkel, probeer het dan te negeren! Doe dan snel even wat op je lijstje staat en kijk of je erna nog tijd hebt om even een soldetje mee te pikken. Als dat niet het geval is, ga dan gewoon de stad uit! I know, het is echt hartbrekend, maar het kan gewoon niet nu!

5. Vermijd miskoopjesAls je dan toch iets past waarvan je niet 100% zeker bent of het nu wel of niet mooi is, koop het dan niét! Vaak heb je achteraf spijt en wou je gewoon iets kopen om iets nieuws te hebben. Hang het weg en als je het achteraf wil, ga het dan gewoon kopen! Miskoopjes zijn the worst.


Heb jij nog een tip om efficiënt te shoppen? Let me know!

xoxo, Jani


Geen opmerkingen:

Een reactie posten