donderdag 29 maart 2012

Essie: battle of the top coats!

Als mijn nagellak begint te chippen krijg ik al de kriebels, en dan is het tijd voor... Een nieuwe manicure! Dan verzorg ik mijn handen volledig, en wat ik zeer belangrijk vind: base en top coat! De base coat is het eerste laagje nagellak op je nagels, deze zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. De top coat, het laagje boven de nagellak, zal ervoor zorgen dat je manicure er langer goed uitziet. Ik zal het nu even hebben top coats, namelijk de no chips ahead top coat en de good to go top coat.


Wat ik verwacht van een top coat: 
  • maakt mijn nagels shiny (en zeker niet bobbelig!)
  • zorgt ervoor dat mijn nagellak langer blijft zitten
  • moet vrij snel droog zijn
Ik ging dus op zoek! Aangezien ik alles al geprobeerd had van de goedkopere merken (lees: catrice, essence en hema) dacht ik, hmm.. misschien eens bij essie gaan kijken. Eerst kocht ik de no chips ahead top coat, omdat ik het zeer belangrijk vind dat mijn nagellak vrij lang goed zit. Ik heb geen zin om elke dag mijn nagels opnieuw te manicuren! Ik doe mijn nagels vaak 's avonds, omdat ik er dan eventjes de tijd voor heb. Het probleem met deze top coat: hij droogt zooooo traag! Ik had rond 8 uur 's avonds mijn nagels gedaan, ik ging om half 11 naar bed en 's morgens heb ik zo'n lelijk laken-printje op mijn nagels. Beh, niet leuk!


Toen ik mijn beklag aan het toen was tegen Eva over mijn top coat, vertelde ze me vol lof over haar top coat, de good to go top coat van essie. Hmm, interessant.
En dus heb ik hem dan ook maar gekocht. En hoe gelukkig ik ben dat ik hem gekocht heb! Hij is ├ęcht fantastisch. De eerste keer dat ik hem gebruikte, was ik nog aan het wachten tot hij opgedroogd was. Natuurlijk moest ongeduldige ik zonodig een map nemen uit mijn boekentas. Ik dacht: neeeen, niet nu! Ik keek naar mijn nagels, geen krasje of deukje, niets! Alleen maar glanzende, mooie nagels. I found my true love!Wat het chippen betreft, merk ik geen verschil tussen de top coats. Maar, als je vaak gehaast bent of niet teveel tijd wilt steken in het lakken van je nagels, ga dan voor de good to go top coat! Ik ben er alleszins heel positief over! 

Hope you enjoyed! Wat is jouw favoriete top coat?

1 opmerking: