vrijdag 4 mei 2012

How to: dik en onhandelbaar haar!

Vroeger had ik een hoop haar. En dan niet het mooie, glamoureuze, krullend en glanzend haar. Nee, het was frizzy, dof, droog, noem maar op. Een lelijk bosje stro! Maar nu is mijn haar zacht en handelbaar. Want to know how?


 • Siliconen, they will be your new best friend
  Siliconen. Iedereen haat ze en wil ze uit hun shampoo's. But let me tell you, als jouw haar elke dag lijkt alsof je met je vingers in het stopcontact gezeten hebt, you don't care. Je wilt gewoon dat je haar plat ligt en dat het glanst. Siliconen zorgen ervoor dat de haarschubben gedicht worden, waardoor je haar platter ligt en gemakkelijker te stylen is.

 • Vergeet het 'squeaky clean'-gevoel!
  Als je haar droog en squeaky clean voelt, vergeet het maar. Je haar moet zacht aanvoelen nadat je het gewassen hebt. Trust me, je kickt er heel snel vanaf als je jouw zachte haren hebt gevoeld.

 • Gebruik een goede conditioner en verzorgende shampoo
  Zij zullen je de eerste stap meegeven: je haren zacht maken. Sla de conditioner zeker niét over! Conditioner is een fantastisch product! Als je zachte haren wilt, use it.


  Even een fotootje van mijn haar als ik het net geföhnd heb :)


   
 • Voedende maskers en serums
  Net als je gezicht verdienen je haren ook een opknapbeurt. Maskers en serums kunnen hierbij een handje helpen. Zij zullen je haar voeden en ervoor zorgen dat het zacht en glanzend is.

 • Take good care of your hair
  Als ik uit de douche stap, smeer ik doorheen mijn natte haar nog altijd een serum en speciale crème die ervoor zorgt dat mijn haar ineens een stuk minder slag heeft.

 • Hou vol!
  De eerste dagen/weken zal het lastig zijn: ineens zoveel werk! Maar je raakt eraan gewoon. Voor je de douche instapt een 5-minuten masker (zo gedaan!), de douche inspringen, shampoo en conditioner, en uit de douche nog een lekker serum en een crème. Zo geflikt!

 • Ga bij een kapper die om kan met jouw strobaaltje
  Switchen van kapper kan jouw lifesaver zijn, maar het kan ook your death worden. Niet letterlijk natuurlijk! Maar het is een risico dat je moet nemen. Als je nooit de stap zet, zal er nooit zicht zijn op verbetering (in dit geval zacht, glanzend, makkelijk te stylen haar).


  Dit is mijn favoriete kappersmerk: KMS Califiornia. Het heeft wonderen gedaan voor mijn haren!

Ziezo! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Now tell me, wat voor type haar hebben jullie? xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten