zondag 10 juni 2012

Zin of onzin: Conditioner!

Conditioner is zo'n fantastisch product! Het zorgt ervoor dat onze lokken er zacht en glanzend uitzien! Maar blijft dat ook zo? Kan je haar gewoon worden aan conditioner? 

Conditioner zorgt er (net als een serum) voor dat de haarschubben opgevuld en dus gesloten zijn. Dit zorgt ervoor dat je haar glanst en er verzorgd uitziet. 


Op deze afbeelding kun je zien wat verschillende soorten conditioner doen met je haar.

The usual conditioner zorgt ervoor dat jouw droge lokken niet meer als een hoopje stro aanvoelen.
Een diep doordringende behandeling, daarmee wordt bijvoorbeeld een (DIY) haarmaskertje bedoeld, zorgt ervoor dat je haar voller en sterker is. Dit is meer voedend dan een gewone conditioner!
Dan hebben we nog de leave-in conditioner: deze zorgt ervoor dat je haar beschermd is (bijvoorbeeld tegen de hitte van stijltang en föhn).

Kan jouw haar gewoon worden aan conditioner? Een vraag die vele meisjes al wel eens in hun hoofd hebben gehaald. Je kan er eigenlijk niets over vinden op het internet, maar persoonlijk denk ik van niet. Volgens mij is dit eerder een gewoonte van de persoon, niet van het haar. Wij houden ervan als ons haar zacht is, dus wij gebruiken conditioner. Je haar heeft het niet nodig, maar jij voelt het wel aan als een behoefte. 

Door conditioner wordt je haar vettig.  Als jouw haar van nature snel vettig wordt, raad ik aan om enkel conditioner gebruik op de puntjes, of misschien zelfs helemaal niet. Als jouw haar snel vettig wordt, zou ik het zeker niet op de haaraanzet gebruiken. Maar, of jouw haar nu vettig is van nature of niet, je haar zal net na de wasbeurt er heel zacht en niet vettig uitzien.
Kortom, je haar zal sneller vettig zijn als je conditioner op de haaraanzet gebruikt.

Dit was het voor nu! Hopelijk hebben jullie er iets aan. Succes met de examens iedereen!
Welke conditioner gebruiken jullie? xoxo1 opmerking:

  1. Hele goede, leuke en interessante post! Ik ga je volgen!

    Groetjes Arianne
    http://ariannebeautystuff.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen