zondag 8 juli 2012

Kleine wasjes!

Iedereen werkt graag met schone make-uppenselen, maar dat is niet altijd het geval. Eén van de belangrijkste taken als een make-uplover is... je penselen wassen! Het is enorm belangrijk voor je huid, want alleen als je borstels proper zijn, minimaliseer je de kans op breakouts.


Make-uppenselen zijn grote verzamelplaatsen van make-upresten, bacteriën, dode huidcellen en stofdeeltjes. Het is dus het beste voor jou - en je penselen - om ze geregeld uit te wassen. Ik zeg niet elke dag een intensief bad, maar toch minstens 1 keer per week. Tussendoor kan je je penselen een zachte reiniging geven met een make-up cleanser (vb: die van MAC: deze werkt héél goed). 
Je penselen reinigen kan je op verschillende manieren doen:

 1. Je wast ze uit in een lauwwarm sopje met babyshampoo.
 2. Je maakt je eigen mengeling van afwasmiddel en olijfolie.
 3. Je gebruikt een facewash.

1. Voor de eerste methode is het simpel: 
 • Week de uiteinden van je penselen enkele minuten in een badje met warm water (waar een beetje babyshampoo in zit). Laat de steel van het penseel niet in contact komen met het water, anders zou de lijm kunnen lossen en dat willen we niet!
 • Wrijf zacht met je vingers over de haartjes. Zo komt het vuil los.
 • Spoel daarna de penselen af onder koud water (tot het water helder is).
 • Dep de penselen voorzichtig halfdroog met een handdoek.
 • Vervolgens moet je natuurlijk je penselen opnieuw in vorm krijgen. Dit kan je doen door gebruik te maken van je vingers. Ik vind deze methode niet echt hygiënisch, dus ik gebruik brush guards. Brush guards breng je aan rond je halfdroge penseel, ze zorgen ervoor dat de haartjes hun vorm behouden. Ik heb de mijne online besteld,  hierzo! (Ze zijn echt heel goedkoop)

 • Leg de penselen te drogen op een handdoek... et voila!
 • TIP! Als je graag extra zachte kwastharen wil, kan je je penselen na het wassen inwrijven met een klein beetje conditioner. Laat het product even inwerken, spoel het uit, laat het drogen... zalig zachte haren!


2. De tweede methode heb ik leren kennen via Michelle Phan:
 • Neem een bord en giet er een beetje afwasmiddel op.
 • Daarna giet je er een klein beetje olijfolie bij. De olijfolie gaat de haren voeden, want het afwasmiddel maakt ze droog. 
 • En nu kan je beginnen schoonmaken! Wrijf je penselen in het mengsel en wrijf ze daarna af op je hand.
 • Spoel hierna de penselen af en geef ze hun vorm terug! 


3. De facewash-methode maakt gebruik van dezelfde stappen, dus dit is ook héél gemakkelijk. Zorg er wel voor dat je facewash een beetje olie heeft, want anders drogen je kwastharen uit. Heeft je facewash geen olie en wil je de bovenstaande methoden niet uittesten, dan kan je nog altijd een beetje olijfolie of conditioner gebruiken om je kwastharen te voeden.

Ziezo, zo simpel is het! Eén keer per week was ik mijn penselen met de grootste zorg, zodat ze langer meegaan. En hoe zit het met jullie? Hoe vaak wassen jullie je penselen en welke methode zou je het liefst gebruiken? Let us know! xoxo, Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten