zondag 4 november 2012

How To: Foundation

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is foundation een musthave voor sommigen onder ons. Maar af en toe is het echt moeilijk om de juiste kleur te vinden of het product correct aan te brengen! Ik heb enkele tips voor jullie om een beetje te helpen met enkele probleempjes die jullie misschien hebben met foundation.


  • Breng foundation altijd aan op een schone huid.
Was je gezicht elke avond en elke ochtend, om er zeker van te zijn dat alle make-up van de vorige dag weg is en alle bacteriƫn en vuil van je gezicht zijn. Als je je make-up aanbrengt op een schoon gezicht, dan zal je eindresultaat veel beter zijn!


  • Hydrateer!
Waarschijnlijk de belangrijkste tip! Hydrateer je huid, dit is echt nodig zodat je make-up niet in fijne lijntjes en droge plekjes in trekt. Gebruik ook niet te veel en wacht lang genoeg. Voel je nog een vettig laagje? Wacht dan nog even met foundation aan te brengen, want anders glijdt het er zo weer af.

  • Gebruik een primer.
Dit is ook zo'n holy grail tip: een primer zorgt ervoor dat je foundation mooi blijft zitten. Bovendien egaliseert een primer je huid en vormt een beschermlaagje tussen je huid (you know, talg: ieuwww!) en je make-up. Primers zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen en zijn er tegenwoordig voor elk budget! 
Ik gebruik soms de Catrice primer (lijkt op die van MAC, haha!) en die werkt prima voor mijn huid. 


  • Je foundation moet er exact hetzelfde uitzien als je huid.
Velen vinden het moeilijk om de juiste (= perfecte) kleur foundation te vinden voor hun huidskleur. Het is niet moeilijk! Als iemand opmerkt dat je een mooie foundation ophebt, heb je definitely de verkeerde kleur op! Foundation mag je niet zien zitten. Als je het verschil niet ziet in waar je make-up eindigt en je huid make-uploos is, dan zit je goed! 
Breng je de foundation ook aan op je nek om het geheel naadloos in elkaar te laten overlopen, dan heb je niet de juiste kleur gekozen. 

  • Kwast, sponsje of vingers?
Dit hangt allemaal af van welke dekking je wilt en welke methode je het makkelijkst vindt. 
Een kwast gebruik je als je een verfijnd resultaat wilt en een hogere dekking. Je brengt de foundation aan op je huid door eerst een beetje foundation op je hand op te warmen (dep een beetje in de foundation met je vinger), dan een paar stippen op je gezicht te zetten en het met de kwast uit te vegen. Werk het best van binnen naar buiten. 


Werk je liever met je vingers of heb je geen zin om een kwast vuil te maken? De dekking die je hebt als je je vingers gebruikt, is zeer luchtig, dus ook zeer natuurlijk. Het nadeel? Je verspilt redelijk wat product en fijn werken met je vingers is niet altijd even makkelijk.


Als je liever met sponsjes werkt, dan heb je ook liever een meer aanwezige make-up. Een sponsje zorgt er voor dat je foundation wat dikker op je huid ligt, waardoor het resultaat wat minder natuurlijk oogt. Nadeel? Again, je verspilt product, want het sponsje absorbeert je foundation gedeeltelijk. Een tip is om je sponsje een beetje te bevochtigen (vb. met water, settingspray,...)


  • Werk in laagjes!
Een dikke blob foundation is niet de oplossing voor een perfect uitziende huid! Werk in dunne laagjes. De meeste foundations zijn buildable, dus je kan de dekking zelf bepalen zonder meteen veel te veel product op je huid te hebben. 

  • Poeder is een must!
Poeder fixeert je foundation en zorgt ervoor dat het resultaat langer blijft zitten. 
Je kan een poeder gebruiken in je eigen huidskleur, maar ook een transparante (= witte poeder) is goed om je foundation te fixeren. Gebruik een grote fluffy kwast en geen powder puff (unless you really want that cakey look...) om een beetje poeder aan te brengen op je T-zone. 

Zo, dat waren een paar tips om the art of foundations te beheersen! Heb je nog vragen? Let us know! xoxo, Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten