zondag 26 februari 2012

Beauty met: citroen

Citroen is een multifunctioneel product. Het is niet alleen lekker en natuurlijk, maar het kan ook wat betekenen in de beauty-wereld. Ook is het een goedkoop product, ideaal voor de budgetliefhebbers onder ons! Ik zal even opsommen waarvoor het gebruikt kan worden.

 

Op het gezicht:
 • voor een stralende, zachte huid
 • voor het vervagen van sproetjes en ouderdomsvlekjes
 • het verminderen/verwijderen van mee-eters
Tip: Je kan een watje nat maken en onderdompelen in versgeperst citroensap. Zorg ervoor dat je citroen niet gebruikt vlak voor je in de zon zit, want door citroen wordt je huid ook wat gevoeliger.

Op het haar:
 •  Je kan een voedend masker maken met citroen, namelijk met:
  - 3/4 glas olijfolie
  - 1/2 glas honing
  - 3 eetlepels versgeperst citroensap

  Meng deze onder elkaar en verdeel het goedje gespreid over het hele haar. Wikkel daarna iets om het hoofd en spoel het maskertje er na zo'n 20 minuutjes af.
 • Voor natuurlijke highlights kan je:
  - 1/4 glas versgeperst citroensap
  -  3/4 glas water

  Verdeel dit over het gehele haar (tip: gebruik een sprayflesje!) en dan kun je twee kanten uit. Ofwel kan je in de zon gaan zitten, ofwel kan je het met de haardroger doen.
  De zon zal vooral de zichtbare oppervlakte van het haar verkleuren, terwijl de haardroger het gehele haar lichter zal maken. Aan jou de keuze!

  Maar pas op: Maak niet meer dan 1 keer in de 2 tot 3 weken gebruik van dit middeltje, anders kan je haar er dof en kapot van worden!
Op de nagels:
 • Ideaal als je jouw nagels sterker wilt en als ze verkleurt zijn: door het citroenzuur vermindert de verkleuring door nagellak e.d.

  Pers enkele citroenen uit en doe het sap in een kommetje. Dompel de nagels onder voor zo'n 10 minuten. Borstel daarna de nagels met een mengsel van de helft om de helft azijn en water. Spoel daarna de handen af (en gebruik een handcrème).

Op de tanden
 • Voor wittere tanden op een natuurlijke manier.
  Meng citroensap, zout en baking soda en gebruik het om de tanden mee te poetsen. Je zal geen immens verschil zien, maar het werkt wel en het is natuurlijk!

  Tip: Citroen helpt ook tegen een slechte adem! Het zuur van het citroensap bestrijd bacteriën waardoor onaangename geurtjes ontstaan in onze mond. Je kan dus af en toe de mondspoeling vervangen door citroensap!
Voor het lichaam

 • Je kan citroen ook gebruiken voor het ontgiften van het lichaam.

  Mix vergeperst citroensap met warm water en maak het wat zoeter met 1 eetlepel honing. Citroensap helpt de lever om ongewenste gifstoffen te verwijderen, stimuleert de bloedcirculatie, vermindert de bloeddruk en activeert gal en darmsappen. Je kan dit dagelijks drinken! • Deodorant in nood!

  Niets zo erg als de laatste deo weggooien en opmerken dat je geen back-up hebt. Heb je ergens nog een citroen rondslingeren? Snij hem dan in 2 en wrijf ermee onder de oksels. Citroen neutraliseert slechte geurtjes en bestrijd de bacteriën waardoor de onaangename geur ontstond.
 • Aw, keelpijn!

  Gorgel dan met een mengsel van een theelepel citroensap opgelost in een bodempje warm water. Dit zal gezwollen weefsel in de keel helpen krimpen en bacteriën doden. Uiteraard blijft ook de old school tas thee met een lepel honing en een lepel citroensap een winnaar in de bestrijding van keelpijn.
 • Jeuk!

  Als je last hebt van jeuk kan citroen je redder in nood zijn! Of het nu uitslag of een insectenbeet, door het aanbrengen van puur citroensap zal de jeuk verminderen en het helpt te vermijden dat alles verder uitzaait.
Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden. Laat in de comments weten welke tip jullie gaan gebruiken!
See you next time!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten