donderdag 12 april 2012

Tea Tree Olie

Wondermiddelen bestaan jammer genoeg niet. Toch zou je de etherische olie van de Tea Tree een wondermiddel kunnen noemen. Ik zal je in dit artikel wat meer vertellen!

De Tea Tree is een kleine boom of struik met bladeren die op naalden lijken. De boom groeit alleen in Australiƫ, hoofdzakelijk in New South Wales. De etherische olie wordt verkregen door stoomdestillatie. Er zijn tientallen kilo's bladeren nodig om enkele druppels etherische olie te verkrijgen. Isn't that insane?


Tea tree olie kent zijn ontdekking eeuwen terug. De Aboriginals gebruiken de bladeren voor hun genezende werking. Om huidaandoeningen en ontstekingen te behandelen wreven ze de bladeren fijn en werden ze met klei tot pakkingen gevormd.

Als je het lijstje met werkingen bekijkt, kun je het best een buitengewoon product noemen. Hieronder enkele werkingen uit het lijstje:
  • ontsmettend;
  • pijnstillend;
  • bacteriedodend;
  • voorkomt vorming van littekenweefsel
Dit zijn enkel de belangrijkste, want het kan bijvoorbeeld ook het gif van kleine insecten neutraliseren. De olie heeft ook een sterke immuunstimulans, dit wilt zeggen dat de olie het eigen afweersysteem stimuleert en opkrikt. 
De vloeistof kan verdund of onverdund uitwendig gebruikt worden.
Onverdund kan men het gebruiken op puistjes, infecties, snijwonden en insectenbeten. Bij neusverstopping wordt aangeraden om de olie te inhaleren.
Verdund kan men het mengen met een vette plantenolie. Het mengsel kan gebruikt worden als massage-olie, om grotere aandoeningen in te smeren of als de pure olie zorgt voor irritatie.
(Inwendig gebruik mag uitsluitend in overleg met een arts.)

Mijn ervaringen met tea tree olie zijn superpositief. Ik gebruik het bij puistjes en ik merk dat ze dan heel snel verdwijnen (3 tot 4dagen). Mijn mama gebruikt het ook als ze een koortslip heeft en dan is het binnen de week verdwenen! Met andere woorden: een natuurlijk wondermiddeltje. 
Tea tree olie is onder andere te koop bij The Body Shop (€6,-) en Kruidvat.

Hebben jullie tea tree olie al eens geprobeerd? Until next time, xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten